Skip to content

Uitgerust wakker worden?

KOOP DAN EEN AM HOOFDKUSSEN!

Veel mensen weten echter niet wat een goed hoofdkussen moet doen. Hierdoor wordt het wel heel moeilijk een juiste keuze te maken. Je kunt je laten leiden door de prijs of door allerlei mooie verhalen en reclame-uitingen maar al te vaak kom je daarmee bedrogen uit.

Een goed hoofdkussen dient tijdens de slaap in staat te zijn je te helpen een ontspannen houding aan te nemen. Dat is dezelfde houding als waar je overdag in staat of loopt.  De wervelkolom moet juist in die natuurlijke houding komen zodat je echt aan uitrusten toekomt en ’s morgens fit kan ontwaken.

DE BESTE SLAAPHOUDING

De beste slaaphouding is die op de rug of op de zij. Het hoofdkussen  zal in die verschillende slaaphoudingen moeten ondersteunen. Als je op de zij ligt dan moet de nekholte door het hoofdkussen worden opgevuld  zodat de nekwervels kunnen worden ondersteund. De breedte van de schouderpartij en de hardheid van de matras zijn hierbij bepalend hoe dik het hoofdkussen moet zijn. Als je op de rug ligt is de nekholte veel minder groot en zal er minder behoefte zijn aan een dik hoofdkussen. Al met al lijkt dit onmogelijk maar juist om deze reden bestaat elk  AM hoofdkussen in verschillende hoogte-uitvoeringen. Het Allegro hoofdkussen heeft zelfs 2 hoogtes per hoofdkussen meegekregen zodat het precies op jou wensen is af te stemmen. Het Presto hoofdkussen heeft een stevige en soepele neksteun. Deze is zo subtiel aangebracht dat deze niet als een balk in je nek drukt maar jou op een uiterst comfortabele wijze support verleent.  Kortom voor welke slaaphouding ook; er is binnen het AM programma een hoofdkussen dat past. Laat je hierin adviseren door de slaapspecialist  bij jou in de buurt (klik hier voor WINKELS) Voor de buikslaper moet er vooral geen neksteun aanwezig zijn maar dient het hoofdkussen zo dun mogelijk te zijn. Het Sonate hoofdkussen is hiervoor het meest geschikt. Ook hierin is bij AM dus voorzien hoewel er genoeg redenen zijn de buikslaaphouding af te wennen. De ruggewervel maakt tijdens het slapen een tegennatuurlijke beweging waardoor er teveel spanning komt op de tussenwervelschijven. Op de lange termijn zal deze slaaphouding voor problemen zorgen.  Het Sonate hoofdkussen is overigens in de dunne uitvoering ook prima als kinderkussen te gebruiken.

VORM

In het AM hoofdkussenprogramma hebben we gekozen voor schuim dat zijn vorm behoudt. Dit is een heel bewuste keuze in tegenstelling tot de keuze van andere leveranciers die werken met materialen als dons, vezelbolletjes en dergelijke. Deze hoofdkussens bieden aan het begin van de nacht wel enige ondersteuning maar zullen door de aanhoudende druk tijdens de slaap helemaal ingedrukt worden en geen ondersteuning meer bieden. De Allegro en Presto hoofdkussens zijn gemaakt van Vita Talalay latex. Dit talalay latex is materiaal dat zijn vorm wel behoudt en toch heerlijk zacht aanvoelt. Door de ongekende elasticiteit is het in staat te ondersteunen in welke slaaphouding jij ook ligt. Je hoeft dus niet halverwege de nacht je hoofdkussen om te draaien omdat je niet genoeg steun meer ervaart. Ook niet omdat je hoofdkussen zo warm en klam aanvoelt want als er één materiaalsoort is die goed ventileert dan is het wel Vita Talalay Latex.

COOLMAX® VEZEL

Alle kussentijken van AM hoofdkussens zijn afritsbaar en wasbaar op 60 graden Celcius. Ze zijn voorzien van de Coolmax® vezel. Dit is een speciaal bewerkte vezel die aan de stof wordt meegegeven waardoor het transpiratievocht makkelijk wordt verdeeld. Het verdampingsproces van het vocht verloopt dan sneller waardoor een droog klimaat en een comfortabel gevoel ontstaat tijdens het slapen.

DISTRIBUTIE

De AM hoofdkussens worden geleverd via de met zorg uitgekozen slaapspecialisten. Ga naar de specialist bij jou in de buurt. (Klik hier voor WINKELS)

Heb je verder nog vragen dan horen wij die graag.

Het AM team

info@am-products.nl

 

 

 

 

 

 

Coolmax®

Links